0   tuotetta
#
0,00 €
Ostoskorisi on tyhjä

Tuuletin kuorma-autoille

Valitse hyötyajoneuvosi
Valitse malli alla olevasta listasta löytääksesi Tuuletin kuorma-autoille tai muille hyötyajoneuvoille ja varmistaaksesi yhteensopivuuden.
1
2
3
Lisätiedot
Tilaa Tuuletin kuorma-autoille edullisesti
  • Osta Tuuletin kuorma-autoille edullisesti 200 päivän palautusoikeudella
    Turvallinen tilaus 200 päivää
  • Kuorma-auto Tuuletin aina alhaisilla hinnoilla
    Edullisin hinta -takuu
Tuuletin kuorma-autoille katalogi - valitse oikea AUTODOC verkkokaupasta

Tuuletin TOP kuorma-autojen brändeille

Korkealaatuiset Tuuletin hyötyajoneuvoja: TOP brändit

Lisää
Tuuletin kuorma-autoille: Bestsellerit katalogissamme
Nämä tavarat ovat eniten ostettuja Tuuletin katalogista. Laaja tuotevalikoima parhailta brändeiltä tulee auttamaan sinua valitsemaan Tuuletin edulliseen hintaan ja takaamaan parhaan sopivuuden kuorma-autollesi tai hyötyajoneuvollesi

Moottorin jäähdytin syöttää jäähdytysilmaa kuorma-auton lauhduttimelle, kun moottori on käynnissä pitkään tai kun auto liikkuu hitaalla nopeudella. Näin vältetään moottorin ylikuumeneminen.

Kuorma-autojen moottorin jäähdytyspuhaltimien tyypit

Käyttövoiman tyypin mukaan jaoteltuna:

  • Mekaaniset. Ne toimivat hihnakäytöllä. Näitä osia asennetaan useimmiten suurikokoisiin ajoneuvoihin.
  • Hydromekaaniset. Vääntömomentti välitetään kampiakselista osaan hydraulisella tai viskoottisella kytkimellä.
  • Sähköiset. Laitteet saavat käyttövoiman pienestä sähkömoottorista, joka on liitetty kuorma-auton sähköverkkoon. Tällaisia moottorin jäähdytyspuhaltimia käytetään useammin henkilöautoissa kuin kuorma-autoissa.

Toimintahäiriöt ja niiden syyt

Joskus siipipyörän terät rikkovat vanteen. Lisäksi osa niistä voi kokonaan tuhoutua. Tämä johtuu yleensä rikkoutuneesta käyttöhihnasta tai huolimattomasta viereisten osien korjaamisesta.

Sähkömoottori voi esimerkiksi hajota roottorin palaneen käämityksen seurauksena, mikä taas johtuu moottorin jumiutumisesta. Pitkäaikaisessa käytössä komponentin virtajohtimet voivat hajota. Komponentin useat eri osat, kuten juoksupyörä ja sähkömoottori, voivat myös hajota samanaikaisesti. Näin käy usein liikenneonnettomuuksien yhteydessä.

Virheiden havaitseminen

Komponentin epätyydyttävä kunto käy ilmi osan suunnalta kuuluvasta epätavallisesta äänestä. Lisäksi vika voi usein aiheuttaa kuorma-auton moottorin ylikuumenemisen tai liiallisen jäähdytyksen. Ensin mainitun yhteydessä polttoaineenkulutus kasvaa ja jälkimmäisessä tapauksessa jäähdytysnesteen lämpötila nousee. Kun näin käy, kuljettajaa varoitetaan vastaavan mittarin lukemien liikkeellä.

Sähkölaitteen diagnoosin yhteydessä sen piirin tila tarkistetaan piirinmittaajan avulla. Näin voidaan havaita vaurioituneet johtimet. Lisäksi laite voidaan kytkeä suoraan akkuun. Jos moottori ei tällöin käynnisty, se on viallinen.

Jos moottorin jäähdytyspuhaltimeen tulee toimintahäiriö, ota viipymättä yhteyttä huoltoasiantuntijoihin, sillä kuorma-auton käytön jatkaminen viallisen osan kanssa voi aiheuttaa moottorin hajoamisen. Korjaamolla osa tarkistetaan ja vaihdetaan tarvittaessa.

AUTODOC: käteviä ostoksia verkossa

Meidän verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman osia. Kun käytät yksinkertaista ja tehokasta hakutoimintoamme, löydät ja tilaat moottorin jäähdytyspuhaltimen kuorma-autoosi nopeasti.

Tarvittaessa asiakaspalvelutiimimme auttaa sinua mielellään valitsemaan oikean osan kuorma-autoosi edulliseen hintaan ja kertoo sinulle kaikki lähetystä, maksuehtoja ja tarjouskampanjoita koskevat tiedot.

Jos sinulla on kysyttävää, voit kysyä heiltä mitä tahansa verkkochatissa.

loader Ole hyvä ja odota!...