Plus
Kokeile premium-tiliä
0   tuotetta
#
0,00 €
Ostoskorisi on tyhjä

Ajovalo kuorma-autoille

Valitse hyötyajoneuvosi
Valitse malli alla olevasta listasta löytääksesi Ajovalo kuorma-autoille tai muille hyötyajoneuvoille ja varmistaaksesi yhteensopivuuden.
1
2
3
Lisätiedot
Tilaa Ajovalo kuorma-autoille edullisesti
 • Osta Ajovalo kuorma-autoille edullisesti 200 päivän palautusoikeudella
  Turvallinen tilaus 200 päivää
 • Kuorma-auto Ajovalo aina alhaisilla hinnoilla
  Edullisin hinta -takuu
Ajovalo kuorma-autoille katalogi - valitse oikea AUTODOC verkkokaupasta

Ajovalo TOP kuorma-autojen brändeille

Korkealaatuiset Ajovalo hyötyajoneuvoja: TOP brändit

Lisää
Ajovalo kuorma-autoille: Bestsellerit katalogissamme
Nämä tavarat ovat eniten ostettuja Ajovalo katalogista. Laaja tuotevalikoima parhailta brändeiltä tulee auttamaan sinua valitsemaan Ajovalo edulliseen hintaan ja takaamaan parhaan sopivuuden kuorma-autollesi tai hyötyajoneuvollesi

Ajovalo vastaa edessä olevan tien valaisusta ja on varoituksena muille tienkäyttäjille. Tähän osaan viitataan myös termillä ajovaloyksikkö. Se sisältää usein lähi- ja kaukovalot, merkkivalon, vilkut ja päiväajovalot. Etuvalot asennetaan kuorma-auton molemmille puolille.

Kuorma-auton ajovalojen tyypit

Lampun tyypin mukaisesti:

 • Volframi. Nämä lamput eivät vie paljoa virtaa ja ovat edullisia. Niiden valoteho on melko pieni eikä käyttöikä ole pitkä, keskimäärin korkeintaan 1000 tuntia.
 • Halogeeni. Nämä ovat eniten käytettyjä lamppuja. Ne ovat tehokkaampia kuin volframilamput ja kestävät pidempään, noin 1500 tuntia.
 • Kaasupurkaus. Ksenonkaasun lämpeäminen luo vahvan valonsäteen. Keskimääräinen käyttöikä on 2000 tunnista 3000 tuntiin. Koska tällaisten tuotteiden ulkopuoli ei lämpene, ne voidaan asettaa muoviumpioihin. Huonona puolena on korkea hinta.
 • LED. Nämä ovat kompakteja, vaurionkestäviä ja ympäristöystävällisiä. Ne takaavat optimaalisen valaistuksen. Niiden käyttöikä on yli 3000 tuntia. LED-lamput eivät ole niin tehokkaita kuin HID-ksenonlamput ja niiden huonona puolena on korkea hinta.

Heijastimen muodon perusteella:

 • Parabolinen. Mitä suurempi heijastin näissä on, sitä suurempi on valoteho.
 • Monimutkainen (jaettu moneen osaan). Jokainen näistä heijastaa valoa tietyllä tavalla, mikä takaa kaikista tasaisimman valaistuksen.
 • Ellipsoidinen. Niitä käytetään projektorityyppisissä valoissa. Nämä osat ovat pienikokoisia, mutta ne niiden valoteho on silti riittävä.

Viat ja vikojen aiheuttajat

Usein mekaaninen ja korkean lämpötilasta johtuva vaurio aiheuttaa vikoja niin kuorma-autojen kuin henkilöautojenkin ajovalojen linsseissä. Jos asennetaan liian tehokkaita lamppuja, sulaminen on mahdollista ja onnettomuudessa lasi voi pirstaloitua. Lisäksi osa voi vahingoittua vääränlaisen asennuksen ja käyttösääntöjen noudattamatta jättämisen takia.

Hehkulamput voivat räjähtää oikosulun takia, kosteus voi aiheuttaa hapettumista ja kuluneet johdot voivat hajota. Monissa tapauksissa osan yksikön vaihto ei ole tarpeen. Riittää, että uusi osa asennetaan vahingoittuneen tilalle, poikkeuksena täysumpiomalliset LED-ajovalot.

Miten tunnistat kuorma-auton ajovalojen vioittumisen

Viallisen osan huomaa heikentyneestä valotuksesta tai siitä, että valo ei syty. Lisäksi valonsäde voi taittua tai valot voivat vilkkua, kun ne ovat päällä.

Osa täytyy vaihtaa, jos tarkastuksessa umpiossa huomataan halkeamia ja siruja tai merkkejä sulamisesta. Osan irrottamisen jälkeen vaurioita voidaan tarkastella silmämääräisesti.

Huollon aikana sähköjohdot voidaan diagnosoida erikoisvarusteilla. Asiantuntijat mittaavat usein esimerkiksi resistanssia, jännitettä ja ampeerilukua virtapiirissä.

AUTODOC: osta kätevästi netistä

Ajovaloja kuorma-autoille on saatavilla verkkokaupastamme. Käyttäjäystävällisen verkkosivuston ja helpon navigointijärjestelmän ansiosta verkosta ostaminen kestää vain muutaman minuutin. Meillä on vain huippulaatuisia tuotteita asiakkaillemme edulliseen hintaan.

loader Ole hyvä ja odota!...