Plus
Kokeile premium-tiliä
0   tuotetta
#
0,00 €
Ostoskorisi on tyhjä

Jarrurumpu kuorma-autoille

Valitse hyötyajoneuvosi
Valitse malli alla olevasta listasta löytääksesi Jarrurumpu kuorma-autoille tai muille hyötyajoneuvoille ja varmistaaksesi yhteensopivuuden.
1
2
3
Lisätiedot
Tilaa Jarrurumpu kuorma-autoille edullisesti
 • Osta Jarrurumpu kuorma-autoille edullisesti 200 päivän palautusoikeudella
  Turvallinen tilaus 200 päivää
 • Kuorma-auto Jarrurumpu aina alhaisilla hinnoilla
  Edullisin hinta -takuu
Jarrurumpu kuorma-autoille katalogi - valitse oikea AUTODOC verkkokaupasta

Jarrurumpu TOP kuorma-autojen brändeille

Korkealaatuiset Jarrurumpu hyötyajoneuvoja: TOP brändit

Lisää
Jarrurumpu kuorma-autoille: Bestsellerit katalogissamme
Nämä tavarat ovat eniten ostettuja Jarrurumpu katalogista. Laaja tuotevalikoima parhailta brändeiltä tulee auttamaan sinua valitsemaan Jarrurumpu edulliseen hintaan ja takaamaan parhaan sopivuuden kuorma-autollesi tai hyötyajoneuvollesi

Kuorma-auton jarrurummut ovat onttoja metallisylintereitä, joihin jarrukengät painautuvat. Se vähentää ajoneuvon nopeutta ja pysäyttää sen. Komponentti on kiinnitetty tiukasti pyörän napaan ja pyörii sen kanssa. Komponentit ovat kestäviä, tehokkaita ja yksinkertaisia.

Kuorma-autojen jarrurumpujen tyypit

Akselista riippuen:

 • taakse,
 • eteen,
 • universaali.

Taka- ja etupyörille on erimittaiset ja -painoiset jarrurummut. Yleensä takaosaan asennetaan leveämmät osat, kun taas edessä käytetään kapeampia osia. Monissa kaksiakselisissa kuorma-autoissa on sekä etu- että takakomponentit samoilla ominaisuuksilla.

Rakenteen mukaan jaoteltuna:

 • Komposiitti. Niissä on kaksi osaa: sylinteri ja laippa. Niitä pidetään kestävinä.
 • Kiinteä. Nämä ovat suhteellisen halpoja valettuja osia.

Materiaalin mukaan jaoteltuna:

 • Alumiini. Ne ovat kevyitä, haihduttavat lämpöä hyvin ja jäähtyvät nopeasti. Ne ovat erittäin kestäviä korroosiota vastaan ja ne ovat esteettisiä sekä suhteellisen halpoja. Ne voivat vääntyä ylikuumentuessaan.
 • Valurauta. Ne ovat kestäviä ja eivätkä väänny korkeissa lämpötiloissa. Niiden jäähtyminen kestää kauan ja ovat alttiimpia korroosiolle kosteissa ympäristöissä.

Komponenttien halkaisijat vaihtelevat. Toisin kuin henkilöautoissa olevat jarrurummut, joiden mitat ovat noin 200 mm, kuorma-autojen osien mitat voivat olla jopa 450 mm.

Toimintahäiriöt ja niiden syyt

Komponentit on tehty kestävistä materiaaleista. Kuitenkin mekaanisen rasituksen ja lämpörasituksen vuoksi ne kuluvat ajan myötä. Pääsääntöisesti niiden käyttöikä on 100 000 kilometriä. Yleisimmät viat ovat kasvanut sisähalkaisija sekä kuopat, lohkeamat, halkeamat ja ruoste. Jos osaan tulee tällaisia vikoja, sitä ei saa korjata vaan se pitää vaihtaa.

Vikojen havaitseminen

Näiden laitteiden toiminta vaikuttaa suoraan turvallisuuteen, joten laitteen säännöllistä huoltoa ei saa koskaan laiminlyödä. Jokaisen huollon aikana on arvioitava komponenttien kunto kuoressa olevien reikien läpi. Lisäksi diagnostiikka on tarpeen, jos kuorma-auto hidastuu tavanomaista hitaammin kovassa jarrutuksessa. Osien hajoaminen ilmenee myös ohjauspyörän tärinästä ja siitä, että kääntäminen on vaikeaa.

AUTODOC: käteviä ostoksia verkossa

Haluatko ostaa jarrurumpuja ja muita tuotteita kuorma-autoihin edullisesti? Tervetuloa AUTODOCille. Valikoimastamme löydät paljon laadukkaita tuotteita edulliseen hintaan. Useimmat ovat vielä alennuksessa, mikä auttaa säästämään enemmän. Sano hyvästit suurille kustannuksille - tee tilaus verkossa verkkokaupassamme nyt.

loader Ole hyvä ja odota!...