Plus
Kokeile premium-tiliä
0   tuotetta
#
0,00 €
Ostoskorisi on tyhjä

Jarrupala kuorma-autoille

Valitse hyötyajoneuvosi
Valitse malli alla olevasta listasta löytääksesi Jarrupala kuorma-autoille tai muille hyötyajoneuvoille ja varmistaaksesi yhteensopivuuden.
1
2
3
Lisätiedot
Tilaa Jarrupala kuorma-autoille edullisesti
 • Osta Jarrupala kuorma-autoille edullisesti 200 päivän palautusoikeudella
  Turvallinen tilaus 200 päivää
 • Kuorma-auto Jarrupala aina alhaisilla hinnoilla
  Edullisin hinta -takuu
Jarrupala kuorma-autoille katalogi - valitse oikea AUTODOC verkkokaupasta

Jarrupala TOP kuorma-autojen brändeille

Korkealaatuiset Jarrupala hyötyajoneuvoja: TOP brändit

Lisää
Jarrupala kuorma-autoille: Bestsellerit katalogissamme
Nämä tavarat ovat eniten ostettuja Jarrupala katalogista. Laaja tuotevalikoima parhailta brändeiltä tulee auttamaan sinua valitsemaan Jarrupala edulliseen hintaan ja takaamaan parhaan sopivuuden kuorma-autollesi tai hyötyajoneuvollesi

Jarrupaloja käytetään nykyään yhä useammin kuorma-autoissa. Näillä osilla on vakaa kitkakerroin sekä jarrutuksen alkaessa että loppuessa. Niille ominaista on korkea osallistumisaste, minkä vuoksi ne sopivat erinomaisesti raskaiden ajoneuvojen jarrujärjestelmään. Niiden tasainen työpinta on suorassa yhteydessä levyyn, kun poljinta painetaan.

Kuorma-autojen jarrupalojen tyypit

Akselin perusteella ne voidaan jakaa:

 • Etuakseli. Keskimäärin nämä palat kestävät 80–100 tuhatta ajokilometriä.
 • Taka-akseli. Nämä jarrupalat kestävät 70–100 tuhatta ajokilometriä.

Valmistusmateriaalin perusteella:

 • Puolimetallinen. Näissä jarrupaloissa on 30–65 % metallia. Niille tyypillisiä ominaisuuksia ovat vahvuus ja kestävyys. Ne ovat melko kovaäänisiä, mutta tehokkaita jopa hätäjarrutuksessa.
 • Vähämetallinen. Nämä jarrupalat sisältävät keskimäärin 10–30 % metallia. Ne ovat edullisia, mutta alttiimpia kulumiselle ja niihin kerääntyy helpommin pölyä.

Kulumisenilmaisimen perusteella:

 • Jarrupalat, joissa on ilmaisin. Nämä ilmoittavat, kun kitkapinta on huolestuttavan ohut.
 • Jarrupalat, joissa ei ole ilmaisinta. Tällaisten jarrupalojen kulumista on jatkuvasti seurattava silmämääräisesti.
Viat ja vikojen aiheuttajat

Aivan kuten henkilöautojenkin jarrupaloissa, kuorma-autoissakin osan ennenaikainen tai epätasainen kuluminen johtuu yleensä jarrusatulan viasta tai liukutappien tai mäntien jumittumisesta. Viimeisempänä mainittu johtuu siitä, että pölysuojat eivät ole tiiviitä, jolloin osat altistuvat kosteudelle ja lialle.

Jos mäntä on jumissa ojennetussa asennossa, osat hiertävät levyn pintaa ajon aikana. Tämä voi johtaa ennenaikaiseen kulumiseen, ylikuumenemiseen ja palamiseen.

Vauriot levyjen pinnoilla, kuten sirut, halkeamat ja epätasaisuudet, ovat myös vaarallisia jarrupaloille. Niitä syntyy jarrupalojen ylikuumenemisen takia, kun esimerkiksi jarrujärjestelmää on käytetty liian intensiivisesti, tai ajovirheistä, kun ajetaan alamäkeen.

Miten tunnistat viat

Suurin osa nykyaikaisten kuorma-autojen etu- ja takajarrupaloista on varustettu kulumisenilmaisimilla. Ne auttavat seuraamaan näiden osien kuntoa lähettämällä signaaleja kuskille niiden vaihtamistarpeesta. Merkkinä tästä on joko tietty ääni tai vastaava muu signaali kojelaudalla.

Vaikka jarrupaloissa olisikin kulumisenilmaisin, suositellaan kitkapinnan paksuuden mittaamista jokaisen huollon yhteydessä. Saatujen arvojen olisi vastattava valmistajan määrittelemiä arvoja kyseisen kuorma-automallin teknisissä tiedoissa.

Tarve osien määräaikaishuollon ulkopuoliseen diagnostiikkaan voidaan huomata seuraavista:

 • jarrutettaessa matkustamoon tulevasta palaneen hajusta
 • auton poikkeamisesta ajoradaltaan, kun ajetaan suoraan
 • kasvaneeta jarrumatkasta
 • sivuluisumisesta jarrupolkimen irti päästämisen yhteydessä.
AUTODOC: osta kätevästi netistä

Jos haluat ostaa varaosia nopeasti ja edullisesti, ryhdy verkkokauppamme asiakkaaksi.

Valtavan tuotevalikoimamme avulla takaamme, että löydät jarrupaloja minkä merkkiseen ja malliseen kuorma-autoon tahansa. Asiantuntijamme vastaavat nopeasti kaikkiin kysymyksiisi ja valmistelevat osat toimitusta varten. Edulliset hinnat ovat aina mukava lisä korkealaatuiseen palveluumme.

loader Ole hyvä ja odota!...