Plus
Kokeile premium-tiliä
0   tuotetta
#
0,00 €
Ostoskorisi on tyhjä

Jarrulevy kuorma-autoille

Valitse hyötyajoneuvosi
Valitse malli alla olevasta listasta löytääksesi Jarrulevy kuorma-autoille tai muille hyötyajoneuvoille ja varmistaaksesi yhteensopivuuden.
1
2
3
Lisätiedot
Tilaa Jarrulevy kuorma-autoille edullisesti
 • Osta Jarrulevy kuorma-autoille edullisesti 200 päivän palautusoikeudella
  Turvallinen tilaus 200 päivää
 • Kuorma-auto Jarrulevy aina alhaisilla hinnoilla
  Edullisin hinta -takuu
Jarrulevy kuorma-autoille katalogi - valitse oikea AUTODOC verkkokaupasta

Jarrulevy TOP kuorma-autojen brändeille

Korkealaatuiset Jarrulevy hyötyajoneuvoja: TOP brändit

Lisää
Jarrulevy kuorma-autoille: Bestsellerit katalogissamme
Nämä tavarat ovat eniten ostettuja Jarrulevy katalogista. Laaja tuotevalikoima parhailta brändeiltä tulee auttamaan sinua valitsemaan Jarrulevy edulliseen hintaan ja takaamaan parhaan sopivuuden kuorma-autollesi tai hyötyajoneuvollesi

Jarrulevyt ovat järjestelmän liikkuvia osia, jotka asennetaan pyörännapaan. Nämä osat on tarkoitettu renkaiden pyörimisen hidastamiseen ja kuorma-auton pysäyttämiseen.

Kuorma-autojen jarrulevyjen tyypit

Materiaalin perusteella ne voidaan jakaa:

 • Valurauta. Nämä jarrulevyt ovat edullisia, niillä on hyvät kitkaominaisuudet, ja ne kestävät kulutusta. Niiden huonoja puolia ovat suuri paino, alttius korroosiolle ja vääntymiselle, jos jarruttaminen on jatkuvasti intensiivistä.
 • Ruostumaton teräs. Nämä jarrulevyt kestävät lämpötilan putoamisia, mutta niillä on huonommat kitkaominaisuudet valurautaisiin nähden.

Sen perusteella, onko levyssä tuuletusaukot:

 • Kiinteä. Nämä ovat kiinteitä metallilevyjä ilman ilmankiertokanavia. Tämän vuoksi ne eivät ole niin tehokkaita, mutta ovat melko kestäviä.
 • Aukotetut. Nämä jarrulevyt koostuvat kahdesta erillisestä levystä, joiden välissä on aukot, joista lämpö pääsee pois. Huonoina puolina on mahdollinen lian kertyminen, mikä estää jäähdyttämisen.

Rakenteen perusteella ne voidaan jakaa:

 • Porattuihin. Osan levyssä on tasaisin välimatkoin reikiä, jotka takaavat tehokkaan jäähdytyksen ja kaasujen sekä palamistuotteiden poiston. Tällaiset tuotteet eivät ole niin kestäviä ja ovat alttiita mekaanisille vaurioille.
 • Uritettuihin. Tällaisessa levyssä on urat, joista voi tarkistaa kulumisen. Kun urat kuluvat pois, osa täytyy vaihtaa. Tällaiset osat ovat kestäviä, mutta niiden jäähdytysteho on huono.

Viat ja vikojen aiheuttajat

Suurin vika sekä henkilöautojen että kuorma-autojen jarrulevyissä on kuluminen. Osan käyttöikä etuakselille on keskimäärin 90–150 tuhatta ja taka-akselille 180–300 tuhatta. Tarkka käyttöikä riippuu ajotavasta ja käyttöolosuhteista. Pölyn kertyminen ja yhtäkkiset lämpötilanmuutokset voivat johtaa vääntymiseen, epätasaiseen kulumiseen ja osan mekaaniseen vaurioitumiseen.

Osan pinta voi myös naarmuuntua. Näin käy etenkin silloin, kun osan kitkapäällystettä tai epäpuhtauksia pääsee jarrupalan ja jarrulevyn väliin.

Miten tunnistat viat

Tämän kuorma-auton osan kulumisesta kertoo sen paksuus. Hyväksytty arvo löytyy valmistajan tuoteluettelosta. Jos paksuus on ilmoitettua arvoa pienempi, levyn käytön jatkaminen voi johtaa osan rikkoutumiseen.

Näitä autonosia ei suositella korjattavan, vaan kuluneet osat täytyy vaihtaa. Uudet osat asennetaan pareina akselille. Useimmilla valmistajilla onkin myynnissä etu- tai takajarrulevysarjoja kuorma-autoille.

Vikojen kartoittaminen riippuu merkeistä, kuten pidentynyt jarrutusmatka tai jos ajoneuvo vedättää toiselle puolelle. Lisäksi jarrutettaessa voi kuulua nitkumista ja muita ylimääräisiä ääniä.

AUTODOC: osta kätevästi netistä

Kuorma-autot altistuvat jatkuvasti suurille kuormille, minkä vuoksi luotettavan osan asentaminen on tärkeää. Verkkokaupastamme voit ostaa huippulaatuisia jarrulevyjä luotettavilta valmistajilta milloin tahansa. Asiantuntijamme ovat aina valmiina vastaamaan kysymyksiisi puhelimitse tai chatin välityksellä. Hintamme, tuoteluettelomme laaja tuotevalikoima, mahdollisuus ilmaiseen toimitukseen sekä moni muu asia yllättää sinut positiivisesti.

loader Ole hyvä ja odota!...