Plus
Kokeile premium-tiliä
0   tuotetta
#
0,00 €
Ostoskorisi on tyhjä

Ilmansuodatin kuorma-autoille

Valitse hyötyajoneuvosi
Valitse malli alla olevasta listasta löytääksesi Ilmansuodatin kuorma-autoille tai muille hyötyajoneuvoille ja varmistaaksesi yhteensopivuuden.
1
2
3
Lisätiedot
Tilaa Ilmansuodatin kuorma-autoille edullisesti
  • Osta Ilmansuodatin kuorma-autoille edullisesti 200 päivän palautusoikeudella
    Turvallinen tilaus 200 päivää
  • Kuorma-auto Ilmansuodatin aina alhaisilla hinnoilla
    Edullisin hinta -takuu
Ilmansuodatin kuorma-autoille katalogi - valitse oikea AUTODOC verkkokaupasta

Ilmansuodatin TOP kuorma-autojen brändeille

Korkealaatuiset Ilmansuodatin hyötyajoneuvoja: TOP brändit

Lisää
Ilmansuodatin kuorma-autoille: Bestsellerit katalogissamme
Nämä tavarat ovat eniten ostettuja Ilmansuodatin katalogista. Laaja tuotevalikoima parhailta brändeiltä tulee auttamaan sinua valitsemaan Ilmansuodatin edulliseen hintaan ja takaamaan parhaan sopivuuden kuorma-autollesi tai hyötyajoneuvollesi

Moottorin ilmansuodatin on moottorin imujärjestelmän osa, joka suojaa kuorma-auton moottoria lialta pidentäen sen käyttöikää. Lika tarttuu ilmansuodattimeen kiinni, ja ehkäisee siten niiden pääsyn moottoriin ilman mukana.

Kuorma-autojen moottorin ilmansuodattimien tyypit

Valmistajien tuoteluetteloista löytyy kahdenlaisia ilmansuodattimia:

  • Pääsuodatin. Nämä suodattimet asennetaan ilmansuodatinlaatikon sisälle. Niiden ohella yleisimpiä ovat sylinterisuodattimet, joissa on kehys. Liikkuva osa on tehty usein paperista, joka imee itseensä pölyä ja kosteutta. Laitteissa on usein tiivisteet, jotta ne olisivat tiiviimpiä.
  • Lisäsuodattimet (esisuodattimet). Nämä suodattimet asennetaan erikseen ennen pääsuodatinta. Ne on asennettava, jos kuorma-autoa käytetään jatkuvasti maasto-olosuhteissa. Lisäsuodattimet voivat olla sylinterin muotoisia tai paneelisuodattimia. Jälkimmäiset ovat kompaktimpia ja edullisempia.

Toisin kuin suodatinkomponentit henkilöautoissa ovat kuorma-autojen ilmansuodattimet huomattavan kokoisia ja näin niillä on suuri puhdistusalue. Tämä on suoraan yhteydessä moottorin iskutilavuuteen. Mitä suurempi iskutilavuus on, sitä isommat ovat suodattimen mitat. Lisäksi komponenteilla saattaa olla eri kierrekokoja, suoritustehoja, jne.

Viat ja vikojen aiheuttajat

Koska öljynsuodatin kerää likaa, se menee vähitellen tukkoon ja menettää kykynsä päästää ilmaa läpi. Yleensä suodatin täytyy vaihtaa 10 000–15 000 ajokilometrin välein. Se voi hajota kuitenkin ennenaikaisesti, jos kuorma-autoa käytetään jatkuvasti hiekkateillä. Tällöin sen käyttöikä voi pienentyä 5 000 kilometriin.

Joskus täytyy asentaa uusi suodatin, jos suodattava osa tai suodattimen kotelo on vaurioitunut. Näin voi käydä liikenneonnettomuudessa, jos öljyä tai vettä pääsee sisälle, tai jos suodatin on asennettu väärin.

Miten tunnistat ilmansuodattimen viat

Tärkeimmät tunnusmerkit, jotka kielivät tarpeesta vaihtaa kuorma-auton ilmansuodatin, ovat kasvanut polttoaineenkulutus, moottorin pienentynyt teho ja käynnissä olevasta moottorista kuuluva kova ääni. Osan vika voidaan havaita rutiinihuollon aikana. Osa irrotetaan ja se tarkastetaan tukkiutumisen ja rikkoutumisen varalta. Jos suodatin on tukossa tai vahingoittunut, kannattaa tilalle asentaa uusi tai moottori saattaa vaurioitua. Moottorin korjauskulut ovat paljon suurempi kuin uuden suodatinelementin hankkiminen.

AUTODOC: osta kätevästi netistä

Verkkokaupastamme voit tilata ilmansuodattimen, vesipumpun, jarrulevyjä ja muita kuorma-autojen osia vain muutamalla klikkauksella. Asiakaspalvelumme ammattitaitoiset asiantuntijat antavat mielellään sinulle tietoa tuotteista, voimassa olevista tarjouksista ja auttavat sinua tekemään tilauksesi verkossa. Valitse AUTODOC: kuorma-autojen huolto meidän kanssa on aina helppoa ja kannattavaa.

loader Ole hyvä ja odota!...