Plus
Kokeile premium-tiliä
0   tuotetta
#
0,00 €
Ostoskorisi on tyhjä

Vaimennin / tarvikkeet kuorma-autoille

Valitse hyötyajoneuvosi
Valitse malli alla olevasta listasta löytääksesi Vaimennin / tarvikkeet kuorma-autoille tai muille hyötyajoneuvoille ja varmistaaksesi yhteensopivuuden.
1
2
3
Lisätiedot
Tilaa Vaimennin / tarvikkeet kuorma-autoille edullisesti
 • Osta Vaimennin / tarvikkeet kuorma-autoille edullisesti 200 päivän palautusoikeudella
  Turvallinen tilaus 200 päivää
 • Kuorma-auto Vaimennin / tarvikkeet aina alhaisilla hinnoilla
  Edullisin hinta -takuu
Vaimennin / tarvikkeet kuorma-autoille katalogi - valitse oikea AUTODOC verkkokaupasta

Vaimennin / tarvikkeet TOP kuorma-autojen brändeille

Korkealaatuiset Vaimennin / tarvikkeet hyötyajoneuvoja: TOP brändit

Lisää
Vaimennin / tarvikkeet kuorma-autoille: Bestsellerit katalogissamme
Nämä tavarat ovat eniten ostettuja Vaimennin / tarvikkeet katalogista. Laaja tuotevalikoima parhailta brändeiltä tulee auttamaan sinua valitsemaan Vaimennin / tarvikkeet edulliseen hintaan ja takaamaan parhaan sopivuuden kuorma-autollesi tai hyötyajoneuvollesi

Kuorma-autojen äänenvaimentimet on tarkoitettu laskemaan pakokaasujen purkautumisesta syntyvää melutasoa. Tämä elementti sisältää useita kanavia, välilevyjä ja kammioita, jotka mahdollistavat äänen värähtelytaajuuden vähentämisen muuntamalla ne lämpöenergiaksi.

Kuorma-autojen äänenvaimentimet

Valmistajien tuoteluetteloihin kuuluu komponentteja, joilla on eri toimintaperiaatteet:

 • Rajoittava. Ne absorboivat tärinää kammion ja pakoputken halkaisijoiden kokoerojen avulla. Melutaso pienenee, kun pakokaasut kulkevat kapeasta pakoputkesta suurempaan tilavuuteen. Tällaiset komponentit ovat tehokkaita; ne heikentävät kuitenkin moottorin tehoa.
 • Heijastava. Näissä on labyrintti, jossa kaasut virtaavat, ja jossa ääni heijastuu toistuvasti seinistä. Silloin ääniaallot törmäävät, muuttavat amplitudiaan ja neutraloituvat. Näillä laitteilla ei ole käytännössä mitään vaikutusta moottorin tehoon, mutta ne kuumentuvat merkittävästi käytön aikana.
 • Imukykyinen. Nämä osat on täytetty äänieristysmateriaalilla, jonka läpi kulkee aallotettu putki. Niiden muotoilu on yksinkertainen ja ne voivat absorboida eri taajuuksien ääniaaltoja. Näiden laitteiden tehokkuus on melko heikko.
 • Resonaattori. Näissä laitteissa on useita kammioita, jotka on yhdistetty putkilla, joiden läpimitat ovat erilaisia. Ne vähentävät melutasoa rikkomatta virtausta, mutta vain kapealla taajuusalueella.

Hyötyajoneuvojen komponentit eivät pääsääntöisesti ole niin tehokkaita kuin henkilöautojen äänenvaimentimet. Tämä johtuu siitä, että autoissa pitää säilyttää moottorin suurin mahdollinen teho.

Komponentit eroavat toisistaan myös valmistusmateriaalinsa perusteella:

 • Teräs suojapinnoitteella (alumiini jne.). Näiden hinta on edullinen, mutta ne eivät kestä käytössä kauaa.
 • Ruostumaton teräs. Näissä on peilipinta, jolloin ne eivät käytännössä estä kaasuvirtauksen kulkua. Nämä laitteet kestävät haitallisia ympäristötekijöitä.

Toimintahäiriöt ja niiden syyt

Kuorma-auton äänenvaimentimien käyttöikää ei ole rajoitettu, joten ne pitää vaihtaa, jos ne ovat rikki. Komponentit voivat menettää tiiviytensä metallin korroosion, jatkuvien lämpötilan muutosten, laitteiden sisälle muodostuvan kondensaatin ja mekaanisten vaurioiden vuoksi. Lisäksi komponenttien tukkeutuminen tai katalysaattorin palaminen on mahdollista.

Virheiden havaitseminen

Jos pakokaasut karkaavat kuorma-auton alapuolelta, käynnissä olevan moottorin ääni on voimakkaampi, pakokaasun putkesta kuuluu metallista kopinaa, ovat ne merkkejä siitä, että laitteen osat ovat palaneet ja irti kotelosta. Joissakin tapauksissa moottorin teho voi laskea. Jos havaitset tällaisia merkkejä, komponentti pitää tarkastaa. Jos huomaat vesipisaroita pakokaasujärjestelmän osien alla, kun järjestelmä jäähtyy, ne eivät ole tiiviitä.

AUTODOC: käteviä ostoksia verkossa

Meidän verkkokaupastamme voit ostaa äänenvaimentimia ja monia muita hyötyajoneuvojen osia edullisesti ja mukavasti. Olemme luoneet mobiilisovelluksen: tilauksen tekeminen on nyt mahdollista missä tahansa ja milloin tahansa. Usein tarjoukset mahdollistavat autosi korjaamiseen ja huoltoon liittyvien kustannusten pienentämisen entisestään. Osta verkossa AUTODOCILTA ja aloita rahan säästäminen nyt heti!

loader Ole hyvä ja odota!...